Duurzame Energie Challenge


FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten.

  • Duurtijd: van 3 tot 3,5 uur
  • Aantal personen: van 10 tot 160 personen
  • Waar: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
  • Gericht op: B2B (Bedrijven) & B2C (Particulieren)
  • Budgetindicatie: 25 à 50 euro excl btw p.p.

indicatieve prijs p.p. excl btw, catering, locatie, opties

Duurzame energie Challenge is een spannende team challenge, waarbij het thema duurzaamheid wordt vertaald naar een ‘groene’ en bijzondere beleving.

In teamverband construeert u een windmolen; gedeeltelijk volgens bouwtekening, maar de wieken volgens eigen ontwerp. Vervolgens vindt de finale plaats op orkaan kracht. Welk team creëert de beste windmolen en wekt de meeste energie op?

Stelt u zich voor…

In teamverband construeert een enorme windmolen met reuze meccano. Elk bouwwerk is 5 meter lang en ruim 4 meter hoog. Een deel van elk team gaat constructief aan de slag. Andere teamleden verdienen onderdelen voor de molen, door opdrachten op te lossen.

Ontwerp van molenwieken als teamprestatie!

Een groot gedeelte van de constructie staat op 3D bouwtekening. Maar juist de draaiende delen – de molenwieken – moeten door het team zelf worden ontworpen. Er zijn variabelen mogelijk in lengte, breedte, vorm, oppervlakte en richting van de wiek. 100 % kans van slagen is zeker niet aan de orde… Welk team heeft het beste ontwerp? De taken en materialen worden verdeeld. Wie is verantwoordelijk voor de constructie van de molen? Welke teamleden ontwerpen de wieken? Door wie worden de opdrachten opgelost voor onderdelen?

Testen met orkaankracht!

In de finale blijkt welk team de beste windmolen heeft geconstrueerd. De molens worden door de teams voor de windmachine geparkeerd.

De windmachine verzet zo’n 20000 m3 lucht op ‘stormkracht’. Welke windmolen draait het beste? Welk team meet de hoogste piekstroom? Welk team wint de Duurzame Energie Challenge?


Vraag nu meer info aan over

Duurzame Energie Challenge
  • Gebruik uw professioneel E-mailadres
  • Een indicatie van uw beschikbare budget (totaalbudget of per persoon excl btw).
  • Bv. bijzonderheden over uw event, timing, gewenste catering, of andere elementen waar rekening mee gehouden dient te worden.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Login en vraag sneller informatie aan, zonder telkens uw contactinformatie op te geven.Andere bezoekers bekeken ook: